onsdag den 10. juli 2013

Hvordan kommer jeg i gang med fluefiskeri?Er du allerede en habil lystfisker med enten blink- eller spinnestang, er det, ifølge min mening, naturlige næste skridt at starte ud med fluefiskeri.

Og når jeg siger fiske med flue, mener jeg ikke med lille blylod, prop og en tørflue i enden. Det er lidt som at sætte Lamborghini-døre på en Ford Fiesta - det bliver bare aldrig rigtig godt...

At fiske med flue i naturen, hvad enten der er tale om langs de danske (eller udenlandske, for den sags skyld) kyster, åer eller fjorde, er en helt fantastisk oplevelse. Er du allerede lystfisker i en form eller en anden, garanterer jeg du vil være helt solgt efter en eftermiddag i selskab med en fluestang. Det giver ganske enkelt en helt anden "føling" med fiskeriet, når du står med fluelinen mellem fingrerne, og kan mærke det mindste lille ryk når fisken bider.

Ikke noget med at trække til og håbe det rent faktisk var en fisk og ikke bundbid. Nej, bider en fisk på en fluestang, vil du ikke være i tvivl. Og jeg siger dig, der er ikke en følelse som den!

Hvad skal jeg bruge?

Lad os antage jeg allerede har overtalt dig til at prøve med fluefiskeri, er der nogle ting du skal bruge:
  • Line og forfang
  • Fluestang (gerne fra Loop eller Sage)
  • Fluehjul (helst fra Loop Tackle, men mindre kan også gøre det)
  • Stor sæk til alle de fisk du kommer til at fange...
Okay, den sidste kan måske undværes i første omgang, men hav den alligevel i baghovedet næste gang du står i fiskebutikken eller Føtex ;-)

Hvad skal jeg gøre? Hvordan kommer jeg i gang?

 Undskyld mig mens jeg tillader mig at lave endnu en antagelse: Du er helt ny mht. fluefiskeri og skal til at i gang for første gang. Du har investeret i ovenstående liste og føler du har fiskegrejet på plads. Næste skridt er at øve nogle kast, for fluefiskeri er desværre ikke så lige til som at smide en prop med en orm ud i den lokale Put-and-Take. Men fortvivl ej, der er råd at hente:

Det mest optimale er selvfølgelig at melde dig på et kursus for fluefiskeri hvor du får lært teknikken fra bunden. Et rigtig godt bud er et kursus hos Michael Ladefoged. Han har undervist flere hundrede gennem mange år, og sidst jeg tjekkede garanterer han at du lærer at kaste, ellers får du pengene retur (men tjek lige med ham eller hans hjemmeside for at være helt sikker først). Specifikt for nybegyndere, har han et kursus.

Vil du først prøve kræfter med det selv, er det naturligvis også en mulighed.

Det handler primært om at holde håndleddet stift når du trækker stangen tilbage og fører den frem igen. Det lyder måske underligt, og til at starte med vil det måske heller ikke føles korrekt, men tro mig, det hjælper.

I næste post vil jeg forklare lidt mere om de forskellige kasteteknikker... Stay tuned!

/Morten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar